It looks nicely colourful and it's delicious. You can serve it as vegetarian meal or side dish / salad. Would look good on Christmas table too!
Ingredients: 2 cans black beans (or 1 cup dry, presoaked, cooked), rinsed 1 cup corn kernels (frozen OK), cooked 1 red capsicum, diced 1 red chilli( long/mild), diced 4-6 spring onions, sliced (or 1 Spanish onion, diced) 1/2 bunch coriander leaves, sliced 1 lime, juice and zest 1/3 cup olive oil 2 avocados, diced salt, sugar and pepper to taste cayenne pepper (optional) to taste
Method: Mix all ingredients (except avocado) 2-3 hours before serving, season and leave in fridge. Just before serving, dice avocado and mix in. Enjoy!
MeksiÄka Grah Salata sa Avokadom, Kukuruzom i Paprikom
Izgleda lijepo saroliko i pikantna je. Mozete je servirati kao vegetarijanski obrok ili kao prilog / salatu. Izgledala bi lijepo i na Bozicnoj trpezi.
Potrebno:2 konzerve crnog graha (ili 1 solja suhog, natopljen i skuhan), ispranog1 solja kukuruznih zrna (smznuti mogu), skuhani1 crvena mesnata paprika, sjeckana na kockice1 cili papricica, crvena blago ljuta, sjeckana4-6 kom. mladog luka, sjeckana (ili 1 ljubicasti luk, sjeckan)1/2 vezice korijander lisca, sjeckano1 limeta, sok i ribana korica1/3 solje maslinovog ulja2 avokada, sjeckan na kockiceso, secer i biber prema ukusukajen biber (opciono) prema ukusu
Nacin:Pomijesajte sve sastojke, osim avokada, na 2-3 sata prije sluzenja i zacinite. Promijesajte i ostavite u frizider. Neposredno prije sluzenja isijecite avokado i umijesajte laganim pokretima. Sluzite i uzivajte.
0 Response to "[Cream] Mexican Black Bean, Corn, Capsicum and Avocado Salad"
Posting Komentar