Ricotta is so versatile and I always have it in my fridge / freezer. This is one of savoury ways to use it; Easy, gluten free protein snack.
Ingredients:
- 450-500 g whole-milk ricotta
- 2 largeeggs
- 100 g Parmesan, grated
- Oregano leaves, (or basil) finely chopped - to taste
- Salt and freshly ground black pepper, to taste
With tomatoes on top Upside-down version
Pecena Rikota
Rikota (kvark) je veoma visenamjenski sir i uvijek ga imam u frizideru ili u zamrzivacu.Ovo je jedan od 'slanih' nacina da ge upotrijebite. Lagani, bezglutenski obrok.
Rikota (kvark) je veoma visenamjenski sir i uvijek ga imam u frizideru ili u zamrzivacu.Ovo je jedan od 'slanih' nacina da ge upotrijebite. Lagani, bezglutenski obrok.
Potrebno:450-500 gr rikote (kvark / svapski sir), punomasni2 veca jajeta100 gr parmezana, ribanogOrigano (ili bosiljak), sjeckano lisce - kolicina po zeljiso i biber, crni svjeze mljeveni, po ukusu
Nacin:Ukljucite rernu na 200*C; nauljite kalup za tortu / mafine.Umutite sir sa jajima, dodajte ostale sastojke i izmijesajte dobro. Uspite u odabrani kalup ipecite 15-25 minuta (u zavisnosti o velicini kalupa), ili dok ne postane zlatno-zuto. Prohladite, zatim pazljivo izvadite iz kalupa. Sluzite toplo ili hladno.(Reznjevi povrca se mogu smjestiti na povrsinu prije pecenja, ili pecenu rikotu mozete preokrenuti naopako i sluziti)
Nacin:Ukljucite rernu na 200*C; nauljite kalup za tortu / mafine.Umutite sir sa jajima, dodajte ostale sastojke i izmijesajte dobro. Uspite u odabrani kalup ipecite 15-25 minuta (u zavisnosti o velicini kalupa), ili dok ne postane zlatno-zuto. Prohladite, zatim pazljivo izvadite iz kalupa. Sluzite toplo ili hladno.(Reznjevi povrca se mogu smjestiti na povrsinu prije pecenja, ili pecenu rikotu mozete preokrenuti naopako i sluziti)
source : http://kompas.com, http://detik.com, http://jasnaskitchencreations.blogspot.com
0 Response to "BAKED RICOTTA (SAVOURY) 53186"
Posting Komentar